5. syyskuuta 2010

Punainen linssikeitto


Keitto punaisista linsseistä ja paprikasta. Vegaaneillekin sopivaa kasviskeitto jossa keltaisia linssejä, varsiselleriä, punaista paprikaa lämmittävästi tulisella chilillä ja jeeralla maustettuna ja kvinoalla täydennettynä.

Tässä kasviskeitossa on sekä punaisia linssejä että Kvinoaa jotta siinä on tarpeeksi sekä proteiinia että ravintokuituja ollakseen täysipainotteinen ateria kun sen yhdistää viljaan, siis leipään. Keittoa voi keittää pidemmänkin ajan kuin reseptissä sanotaan, jos haluaa että linssit ovat rikkoutuneet, silloin saan sakeamman keiton. Juustokuminaa on Curryjauheessa joten juustokuminan sijaan voit myös käyttää pelkkää curry-jauhetta. Keitossa voi vaihtoehtoisesti käyttää joko kotitekoista vihanneslientä, tai kaupan valmista Fondia pullosta tai liemikuutiota, mutta jos käytät kotitekoista lientä, keiton suolaisuus on helpompi säätää haluttavaksi. Oman vihannesliemen teet periaatteessa samalla tavalla kuin liemipohjan punaviinikastikkeeseen, paitsi ettei vihanneksia tarvitse paahtaa ennen niiden keittämistä, ja jättäen pois häränluut.

Punainen linssikeitto
1 prk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
3-4 porkkanaa
4 varsisellerinvartta
2 punaista paprikaa
punaisia linssejä
Kvinoaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
merisuolaa
1 tl chiliä
1 tl juustokuminaa tai curryä
2 rkl oliiviöljyä
vihanneslientä

Huuhtele paprika, poista niistä siemenkodat ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipuli, leikkaa se puoliksi ja suikaloi puolikkaat ohuelti. Kuori porkkanat ja suikaloi ne pituussuuntaan ohuelti. Kuullota sipuli, selleri, porkkana ja paprika kattilassa tilkassa oliiviöljyä. Lisää loppuvaiheessa sekaan tomaattipyree, hienoksi pilkottu valkosipuli, chili ja juustokumina koko ajan sekoittaen. Anna paistua parisen minuuttia. Lisää kattilaan tomaattimurska, kasvislientä ja vettä kunnes vihannekset peittyvät kokonaan. Keitä 20 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä. Voit koristella keiton tuoreella korianterilla. Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...