1. syyskuuta 2010

Tulinen kanakeitto flunssaa vastaan


Tulinen kanakeitto flunssaiselle. Punaisella chilillä ryyditettyä kermaista kanakeittoa jossa porkkanaa, naurista ja mukulafenkolia kookoskermassa. Sopivaa laktoositonta ruokaa flunssaiselle toipilaalle.

Amerikkalaisissa elokuvissa tarjotaan usein kanakeittoa sairaille ihmisille. On todettu että kanassa on jotain joka edistää parantumista ja chili panee varsinkin talvisissa flunssataudeissa veren kiertämään nopeammin. Valkosipulissa taas on antiseptinen vaikutus kuten inkiväärissäkin, joten kannatta kokeilla tätä keittoa kun on sairaana. Keittoa voi hyvin valmistaa isomman satsin ja lämmittää osan siitä uudestaan kun on nälkä, mutta on mainittava että tämä keitto ei mainittavasti parane sen uudelleen lämmittämisestä toisin kuten esimerkiksi Bortskeitto. Tässä keitossa voit käyttää joko kokonaista broilerin rintaa jonka itse leikkaat sopivan kokoisiksi suupaloiksi tai valmiiksi suikaloitua broilerin lihaa. 

Chilistä tulee keittoon ihana tulisuus jonka kerma ihanasti pyöristää mieluiseksi. Tässä reseptissä on käytetty fenkolia, mutta tuore lehti sellerikin sopii tähän hyvin. Broilerin voit joko paistaa ennen veden lisäämistä tai keittää kypsäksi keitinliemessä ja soijakastiketta käytettäessä keittoon ei tarvitse lisätä suolaa. Jollet löydä nauriita, voit korvata ne lanttulla vaikka keiton mausta ei tule aivan yhtä makea kuin nauriista. Tällä reseptillä saat lämmintä kanakeittoa neljälle.

Tulinen kanakeitto
300 g broileria
oliiviöljyä
1 sipuli
1-2 tl soijakastiketta
1 tl chiliä
1 valkosipulinkynsi
2 cm tuoretta inkivääriä
1 iso fenkoli
2 porkkanaa
3 keskikokoista naurista
1 dl kookoskermaa
tuoretta korianteria
rypsiöljyä

Ota broilerinpalat ulos jääkaapista noin puoli tuntia ennen sen kypsennystä. Jos valitset paistaa broilerin, sinun kannattaa aloittaa siitä. Paista suikaleet öljyssä kunnes ne kauniin ruskean pinnan joka puolelta. Kuori porkkanat, sipulia ja nauriit. Pese fenkoli hyvin. Halkaise fenkoli ja suikaloi se ohuelti, poistaen siitä sen sydämessä oleva puiseva kanta. Leikkaa vihannekset ohuiksi suikaleiksi ja kuullota niitä miedolla lämmöllä kunnes ne ovat pehmenneet ja ovat läpikuultavia. Lisää sekaan hienoksi silputtu valkosipuli, hienoksi raastettu inkivääri ja chili koko ajan sekoittaen. Jos valitset keittää broilerin kypsäksi, se lisätään tässä vaiheessa veden kanssa. Lisää kattilaan kerma ja vettä kunnes broileri ja vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Lisä makusi mukaan soijakastiketta ja koristele keitto tuoreella silputulla korianterilla ja tarjoile höyryävän kuumana.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...