19. kesäkuuta 2011

Perunasalaatti multicolore


perunasalaatti jossa ei majoneesia ja joka paremmin kestää kesän lämpöä. Värikäs salaatti jossa punaista sekä keltaista paprikaa sekä keitettyä uutta perunaa ja retiisejä kirpakassa yrteillä maustetussa sinappikastikkeessa. Suomenkielellä värikäs perunasalaatti joka kestää hyvin lämpöä.

Nyt kun elämme grillikauden kuuminta aikaa, tässä tarkoitan enemmän grillin kuumuutta, enkä välttämättä sään lämpötilaa, on kivaa saada vähän vaihtelua niihin tavallisiin perinteisiin asioihin, kuten esimerkiksi perunasalaattiin. Tämä salaatti kestää paremmin lämpöä verrattuna tavalliseen perunasalaattiin, jossa on majoneesia ja joka ei periaatteessa kestä lämpöä ollenkaan, joten tätä värikästä perunasalaattia on turvallisempaa ottaa retkelle mukaan evääksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että tätäkään salaattia voi pitää auringonpaahteessa esillä tuntikaupalla, joten vähän sitä kuuluisaa maalaisjärkeä kehiin taas kerran. Perunana keittämisen suhteen löyät hyviä vinkkejä reseptistäni Nokkos- ja pekonipottumiisi.

Jollei tämä monivärinen perunasalaatti säväytä, voit myös kokeilla tavallista perinteistä perunasalaattia tai yrttistä perunasalaattia johon käytetään uusia perunoita. Myös Mimoosasalaatti tai Cole Slaw ovat hyviä lisukkeita grillatujen herkkujen kera. Tämän värikkään perunasalaatin voi hyvin valmistaa jo päivän etukäteen, sen ainesosat kestävät hyvin salaattikastikkeessa, eivätkä nahistu samalla tavalla kuin salaatinlehdet tekisivät. Perunat lisätään kastikkeen sekaan maustumaan vielä lämpiminä jotta ne imisivät itseensä niin paljon makua kuin vain mahdollista ja salaatti viimeistellään tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua. Perunoina voit käyttää tavallisia perunoita, tai uusia perunoita. Valitse yrtit ihan vain oman makusi mukaan, ota niitä joista pidät, itse valitsin tähän vain ja ainoastaan basilikaa mutta myös ruohosipuli, korianteri, persilja tai timjami sopisi tähän. Salaatti maistuu parhaiten hieman viileänä, ja sopii hyvin kaiken grillatun lihan kuten härän, kanan, lampaan possun tai makkaran kanssa. Tämä salaatti sopii myös kasvissyöville vieraille vaikkapa grillatun Tofun, soijamakkaroiden tai soijapihvin kera.

Perunasalaatti multicolore
1,5 kg perunoita
2 punaista paprikaa
2 keltaista paprikaa
2 vihreätä paprikaa
1 nippu kevät sipulia
1 nippu retiisejä
pieni nippu basilikaa

Kastike:
1 rkl Dijonsinappia
1 valkosipulinkynsi
½ dl valkoista balsamietikkaa
1 tl hunajaa
1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustaa pippuria

Huuhtele vihannekset huolellisesti ja anna niiden kuivahtaa lävikössä. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Sekoita kastike ja anna sen tekeytyä sillä aikaa kun perunat jäähtyy kunnes kuorit ne. Kuori perunat kuitenkin niin kuumina kuin vain suinkin pystyt ja leikkaa ne suuhun sopivan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa retiisit neljään osaan jos ne ovat pieniä, muuten kahdeksaan osaan. Kuutioi paprikat sopivan kokoisiksi paloiksi suhteessa perunoiden ja retiisien kokoon. Leikkaa sipulista vihreätä osat salaattiin. Sekoita ainekset keskenään ja anna salaatin tekeytyä pari tuntia, tai yön yli jos lähdet piknikille aikaisin aamulla. Hienonna yrtit ja viimeistele salaatti niillä juuri ennen tarjoilua.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...