31. maaliskuuta 2016

Richard McCormickin Pariisi keittokirja - arvonta

Huomasin kevätauringon paistaessa olohuoneeseen että kirjahyllyssä on useita keittokirjoja jotka epähuomiossa viime vuoden aikana unohdin arpoa dieetin uudistamisen, sairaala ja lääkärikäyntien sun muitten aikaa vievien juttujen lomassa. Joten nyt on taas aika arpoa keittokirja, tällä kertaa arvon Richard McCormickin Pariisi keittokirjan.

Voit osallistua arvontaan ilmoittamalla nimesi ja sähköpostin tämän tekstin kommentteihin keskiviikkoon 13.4.2016 klo 23.59 mennessä.

Arvon keittokirjan kommentoijien kesken seuraavana päivänä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti kommenttikenttään ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen, sekä tämän tekstin kommenttikentässä.
Ja jollei voittajaa jostain syystä löydy, tai hän ilmoita itsestään minulle vuorokauden kuluessa, arvon kirjan uudestaan jäljellä olevien kommentoijien kesken.

Kiitos kustannusyhtiö Tammelle arvottavasta kirjasta.

23. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen 2016 viinisuositukset




Cabeca de Toiro Reserva 2011

Portugalilainen rubiininpunainen joka vivahtaa violettiin.
Pyöreän ja pehmeän makuinen marjainen punaviini jossa mm karhunvatukkaa mutta myös kaakaon tai tumman suklaan vivahteet. Viini on valmistettu puolet ja puolet Touriga Nacional ja Castelao rypäleistä, se on ivan tanniininen ja siinä on kypsää karpaloa ja kirsikkaa. 

Mausteisen sävynsä ja tammisuutensa se on saanut kun sitä on kypsytetty yhdeksän kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ja hedelmäisyytensä ja vienon tammisuuden takia se sopii hieman viilennettynä noin 14–16 asteisena nautiskeluviiniksi tai rasvaisen kalan kera, kuten lohen, makrillin sekä silakan (muttei savustettuna) kera.

Tämä on paras valinta tänä vuonna viiniksi  karitsan kanssa mutta myös oivallinen grillatun kanan, possun tai naudan lihan kera. Viinin Viini sopii kumppaniksi myös juustoille ja samalla myös pizzalle.

Running Duck Cabernet Sauvignon 2015

Eettisesti tuotettu, luomuviljelty ja reilun kaupan periaattein Cabernet Sauvignon rypäleistä tuotettu Eteläafrikkalainen Running Duck on kivan marjainen punaviini, jonka tasapainoinen maku on mainio kumppani liharuoille ja grillatulle lihalle. 

Sen mausteista makua voi korostaa tarjoilemalla sitä ruokaisan pataruoan, pastan tai pizzan kera. Viinissä tuntuu pippurinen säväys ja sekä vaniljaa että minttua jotka korostavat kivasti esimerkiksi Marokon pohjoisafrikkalaisia makuja kuten raz-el-hanoutia, ja se on oivallinen kumppani nyt pääsiäisenä karitsan paistin ja minttukastikkeen kera. 

Viini on valmistettu lisäämättä sulfiittia joten se voi sopia myös niille jotka ovat herkkiä punaviinien sulfiiteille ja saavat niistä päänsärkyä. Viini kuuluu tilausvalikoimaan joten se on tilattava omaan Alkoon.

La Garnacha Salvaje del Moncayo

Garnacha rypäleistä tuotettu espanjalainen punaviinissä tuoksuu ihanasti rusinat, maussa tuntuu viikunaa, tummaa hapankirsikkaa sekä kirpakkaa karpaloa. 

Viini on kevyttä ja hedelmäistä mutta keskitanniininen.  Se on valmistettu 40–80 vuotta vanhoista köynnöksistä ja sen valmistaja on osana projektia jossa vanhaa perinteistä lajiketta kunnioittaen valmistetaan viiniä modernille kuluttajalle. 

Garncaha sopii viilennettynä rasvaisen lohen kera, oivallinen kumppani kanan, kalkkunan sekä vaaleammille liharuoille. Huolehdi kuitenkin ettet tarjoile viiniä liian kylmänä, kylmänä se menettää osan hedelmäisyydestään eikä sen hienostunut marjainen maku tule oikeuksiinsa. 

Viinin kanssa sopii myös tarjoilla lammasta, karitsaa, possua sekä pataruokia. Tämä on yksi parhaimpia viinejä joita olen viimeaikoina maistellut kotona.

Wolfberger Riesling 2014

Ranskalainen Alsacen alueen Riesling rypäleestä valmistettu kuiva mutta raikas ja vivahteikas valkoviini. 

Viini maussa on kivan pehmeä pyöreisyys vaikkei se ole makeaa ja siinä on kiva pirskahteleva hapokas vivahde ja se sopii mainiosti aperitiiviksi. 

Tämä raikkaan sitruksinen viini jossa hentoja yrttejä, viheromenan vivahde ja kepeä mineraalisuus on kumppani merenherkkujen kuten katkarapujen, lohen ja kalan sekä salaattien kera. Viini on "must" hapankaalin kaveriksi mutta sopii myös parsalle kaveriksi.

Kiitos taas kerran maahantuojalle tuotenäytteistä.

12. maaliskuuta 2016

Voita liput Viinin ystävän päivätapahtumaan 2016





Gastro Helsinki järjestetään joka toinen vuosi maaliskuussa ja on Suomen ainoa koko horeca-alan tavoittava ammattitapahtuma. Gastro on seuraavan kerran ensi viikolla 16.-18.3.2016.



Sisäänpääsy messuille on vain yli 18-vuotiaille hotelli-, ravintola- sekä ammattikeittiöalan ammattilaisille ja Gastro Helsingin yhteydessä on samaan aikaan ViiniExpo 17.-19.3.2016
joka on tapahtuma alkoholikaupan ammattilaisille. 



Herkkusuun lautasella oli tänä vuonna mukana Helsinki Gastron menossa viimeksikin, ja sinun kannattaa seurata tapahtumaa Instagrammissa. Voit myös lukea tekstin jonka kirjoitin viime kerrasta, Gastro 2014.



ViiniExpon yhteydessä vietetään viinin ystävän päivää (perjantai klo 15-20 ja lauantaina klo 11-18), jolloin ViiniExpoon pystyy tutustumaan myös yleisö. 



Messukeskuksen anteliaalla avulla minulla on kunnia arvoa kaksi päivälippua messuille. Voit pikimmiten osallistua arvontaan jättämällä sähköpostiosoitteesi kommenttikenttään kuitenkin viimeistään maanantaina 14.3.2016 klo 12.00 mennessä jolloin arvon voittajan. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti sähköpostilla ja mainitsen asiasta myös täällä kommenttikentässä.





Jollen jostain syytä olisi saanut voittajaa sähköpostitse kiinni kyseisen vuorokauden aikana, ovat liput menetetyt, koska liput on postitettava voittajalle heti alkuviikosta jotta ne ehtivät perille viimeistään perjantain postissa.

Jollei onni sinua suosinut arvonnassa etkä voittanut pääset tapahtumaan ostamalla liput Messukeskuksen verkkokaupasta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...